Internetes alkalmazásfejlesztő (webfejlesztő) OKJ

okj18Ezek az OKJ tanfolyamok elsődlegesen azoknak ajánlottak, akik szeretnék a már meglévő programozói tudásukat kibővíteni, illetve design elemekkel kiegészíteni. Akik számára fontos, hogy az internet adta lehetőségeket ne csak felhasználni tudják, hanem átlássák azokat, illetve újakat is létrehozzanak. Akik érdeklődnek aziránt, hogy tudásukból merítve új alkalmazásokat hozzanak létre.

Az OKJ képzést azok fogják a legjobban hasznosítani, akik felismerték, hogy a weblap készítése több, mint a mögötte látható kód, ez egyszerre tudomány és művészet. Ez az OKJ képzés tehát messze túlmutat a dinamikus weboldalak elkészítésén.

Ezeken az OKJ tanfolyamokon különféle kompetenciákat lehet elsajátítani, a diákok többek között megtanulják a dinamikus weboldalak létrehozásának megoldási technikáit adatbázisból, a fejlesztésben alkalmazható figyelem felkeltő elemek felhasználását, készítését, illetve a fejlesztői keretrendszerek felhasználását. Elsajátítják a web szerver hangolási technikákat és azok alkalmazási módjait, egyéb adatbázisok működését: MSSQL, Oracle, a programnyelvek specifikus lehetőségeit: PHP, C#, illetve a programozói technológiákat: Ajax, jQuery. Az OKJ tanfolyam jó lehetőség arra, hogy megismerjék a grafikai és animációs technológiákat: svg (skálázható vektor grafika), canvas (rajztér), valamint az internetes szabványokat és azok alkalmazását is.

A későbbiekben programozóként, fejlesztőként, szotvertelepítőként, szoftverfejlesztőként lehet elhelyezkeni ezzel a képesítéssel.

a