A fodrász OKJ tanfolyamokról

okj15A fodrász még mindig egy szép szakma, ami a komoly szakmai ismeretek mellett, nagyfokú kreativitást is igényel. Fodrásznak lenni lehet egy kihívással teli szakma is, hiszen ha megfelelően szeretnénk végezni ezt a munkát, akkor folyamatosan tovább tudjuk magunkat képezni, frissíteni tudjuk technikáinkat, korszerűsíteni termékeinket és eszközeinket, így ezzel az OKJ-s képesítéssel komoly sikereket is elérhetünk.

De miért is éri meg beíratkozni a fodrász OKJ tanfolyamokra?

Egyrészt nyilván azért, mert máskülönben nem végezhetjük a munkánkat: ma már csak OKJ-s képesítéssel lehetünk fodrászok. Másrészt ez a szakma olyan, hogy bizotsak lehetünk abban, hogy mindig szükség lesz ránk: a fodrász munkáját sohasem fogják gépek helyettesíteni. Fodrásznak tanulni azért is érdemes, mert a későbbiekben saját vállakozást nyithatunk, a saját magunk urai lehetünk. Kibontakoztathatjuk kreativitásunkat, kézügyességünket, illetve megéri ez az OKJ képesítés, mert a fodrász az egyik legjobban kereső foglalkozás

A fodrász képzés célja:

Olyan szakemberek képzése, akik képesek önállóan-akár alkalmazottként, akár fodrász üzlet tulajdonosként-a vendégek elvárásainak megfelelő hajviseletet kialakítani.

A fodrász képzés bizonyítványának jellege:

A tanfolyam államilag elismert szakmai képzettséget tanúsító bizonyítványt ad

A fodrász képzésben való részvétel feltétele:

10. évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség

a